Home

Generația din care și eu fac parte, numită științific generația Millennials, trăiește și respiră în mediul on-line și mai puțin în cel off-line (afară din casă). Am ajuns să avem o apreciere a vieții bazată pe indici precum libertate și control, noțiuni care sunt în strânsă legătură cu idea noastră de fericire, și cu cât simțim că avem un control mai stabil al carierei noastre cu atât ne simțim mai fericiți, la fel și în zona vieții sociale, a pasiunilor și a intereselor noastre. Totuși, este trist faptul că fericirea majorității este una hedonistă, de ordin individual, fără să prespună și un celălalt.

Oricum am fi sau ne-ar percepe alții, suntem o generație tare faină de copii și ne aratăm pe Facebook exact așa cum suntem și cum am vrea sa fim. Ambițioși, frumoși, deștepți și buni, iar dacă uneori putem părea caraghioși, se întâmplă pentru că vrem să fim cool, vrem să arătăm lumii că suntem relaxați și populari.

Poate că nu ne dorim ca un simbol al maturității noastre să fim căsătoriți, un copil sau să achiziționăm o locuință, pentru că ne simțim maturi atunci când avem o putere de decizie și independență financiară. Poate că suntem interesați să deținem un bagaj de experiențe memorabile, în care educația, urmărirea propriilor vise și a pasiunilor sunt esențiale pentru obținerea fericirii. Visele generației noastre trebuie trăite și toate adunate împreună pot schimba lumea, iar lumea trebuie schimbată. Nu doar politicienii, oamenii de afaceri și cei de știință pot schimba lumea, ci și artiștii. Atingând oamenii, facăndu-i să plângă, să râdă, le poți schimba suflete, viețile, lumea lor. Nu cred că există limite pentru ambițiile noastre, decât acelea pe care noi ni le impunem singuri sau alții le construiesc pentru noi. Lucrurile bune se întâmplă celor care muncesc și iubesc.

Pentru că arta, sub formele sale, este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în viața unui om, admir pe următorii frumoși nebuni ai generației mele:  Marta Popescu (fotograf), Cătălin Vălean (designer vestimentar), Ivan Claudiu (model), Călin Alecsandru (poet), Eduuard Daniel (fashion manager), Teo Migdalovici (om).

E vremea rozelor ce mor, Mor în grădini şi mor şi-n mine – Ş-au fost atât de viaţă pline, Şi azi se sting aşa uşor.

(Alexandru Macedonski)

 _MG_0995

Reclame

2 gânduri despre „E vremea rozelor – liderii generației noastre (18+)

  1. „Daca vrei sa schimbi lumea,incepe cu tine insuti!” (Gandhi)

    Intr-adevar, prea multi dintre noi considera ca lumea poate fi schimbata doar de sus in jos (de catre politicieni sau lideri) si nu si invers, de jos in sus, fiecare din noi incepand schimbarea cu el insusi si continuand-o cu cei din imediata vecinatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s