Home

filit2014Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi, editia a II-a, incepe pe 1 octombrie. FILIT 2014 reuneste la Iasi peste 300 de profesionisti din domeniul carti, atat din tara, cat si din strainatate. Scriitori, traducatori, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri si jurnalisti culturali. Acesti vor fi timp de 5 zile (1 -5 octombrie)  in centrul unor evenimente destinate, atat publicului larg, cat si specialiştilor din domeniu.

 Personal ma bucur tare mult ca voi avea ocazia sa intalnesc la Iasi, in cadrul festivalului, personalitati precum Mircea Cartarescu, Nicolae Manolescu, Matei Visniec, Herta Muller sau David Lodge nominalizat de doua ori la Booker Prize. Pentru cei pasionati de muzica alternativa, Conferinta Nationala „Underground-ul sovietic: muzica alternativa in perioada 1945 -1991” va avea loc pe 4 octombrie la Universitatea Petre Andrei in Aula Magna. In acceiasi zi puteti lua parte si la un concert sustinut de Alexandrina & Band la Teatru National din Iasi incepand cu ora 22:00.

FILIT Iasi 2014 se va incheia pe 5 octombrie cu inceputul unui nou festival: Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar Iasi. Trecerea de la un festival de literatura la cel de treatru se va desfasura incepand cu ora 19:00 la Teatrul Luceafarul unde va avea loc premiera piesei Basmul Printesei Repede-Repede de Emil Brumaru si Veronica D. Niculescu.

Asadar se anunta o toamna prolifica din punct de vedere cultural la Iasi.

Pentru mai multe detalii legate de FILIT precum si programul complet accesati: http://www.filit-iasi.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s