Home

Uneori as vrea sa nu mai am parte de tot luxul de care beneficiez.  E in zadar.

Mi-as dori sa stau intr-un apartament inchiriat cu oameni care inca primesc pachet de la mama si oameni care inca se bucura atunci cand mananca si cand impart din aceasta bucurie. Poate suna straniu, dar credeti-ma, a imparti mancarea, si asa putina cat pentru 5 zile, cu cineva pentru care nu nutresti sentimente afective, e un lucru mare. Mi-as dori chiar sa stau la camin, cu 8 in camera, toti acolo clae peste gramada, sa ne fie greu, sa avem lipsuri,sa ne imprumutam haine, sa facem cheta pentru o seara in oras “ca baietii”, sa impartim vise, planuri, sa ne dam seama ca ne poate fi si bine daca muncim acum, daca ne preocupa viitorul nostru. As vrea sa intalnesc oamenii  care sa nu fie interesati de brandurile vestimentare ci de notiunea de frumos, de valoare stilistica a unui produs vestimenar si nu de cea comerciala.  Sa strabat cu ei toate second handurile din oras, sa probam haine,sa le cumparam la kg cu 3 lei, sa experimentam stiluri care nici nu exista, sa facem greseli, sa rada lumea de noi cand iesim pe strada pentru ca ne cred ciudati, sa fim onesti cu noi, sinceri fata de trairile noastre interioare si nu aliniati unor staifuri sociale.

Doar lipsa unor lucruri si nevoia de a le avea te poate impinge sa evoluezi ca om.

Atunci cand ai totul, atunci cand iti este bine, pentru ca primesti de undeva suport financiar sau esti obisnuit cu un anume confort, lucrurile care tin de evolutia conditiei tale umane devine greoaie. Sigur, nu pot afirma ca cei care „au bani” sunt oameni prosti, nu sunt. Dar nu cred ca vreodata un elev/student de „bani gata” a simtit nevoia launtrica de a il citi pe Kant sau de fi vreodata preocupat de problema mortii, de problema suferintiei sau de a intelege un concept precum ideea sinuciderii ca idee care ajuta supravietuirii (Cioran). Asadar, cei care pot reprezenta un motor social, un factor de influenta, un reper in societatea zilelor de maine si in diversele ei domenii, sunt cei care cred in ei si care investesc in ei nu financiar, desi astazi cunoasterea se vinde pe bani, ci din punct de vedere al experientei cu ceilalti asemenea lui. Sigur, poate fi greu sa identifici in mod imediat pe cei care au valori apropiate tie, teluri comune, pasiuni comune si totodata setea de cunoastere, sete care ar trebui sa fie specifica elevilor si studentilor. Dupa niste ani, e mai greu.

Cred, de fapt, ca imi lipsesc oamenii cu care sa impart toate lucrurile de mai sus. Am incercat, si eu la randul meu, sa ii gasesc.  Seria de articole #seriilePR, am inceput sa o realizez tocmai pentru a ii ajuta pe elevii claselor terminale de liceu, sa incerce sa se indentifice cu ei, sa nu o ia pe un drum in care dificultatile apar imediat si sunt fatale. Vor incerca sa dea raspunsuri la intrebari precum „de ce ai nevoie pentru a studia PR & Comunicare?” sau „de ce sa studiezi PR?” etc.  o serie de prieteni, de oameni faini si de specialisti pe care i-am intalnit de-a lungul vremii.

Primul articol din #seriilePR poate fi citit aici CLICK .

Stay gold !

935120_10153776667625327_1449968693_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s