Home

“Se poate spune a face dragoste, dar nu si a face iubire – iubirea e protejata fata de sex. Dragostea suporta verbul a face; iubirii i se poate alatura doar a fi sau a nu fi, sub semnul ontologicului pur.”

„Iubirea de tara, iubirea de parinti, de prieteni si de tot ceea ce ne inconjoara este pretutindeni si ne copleseste in fiecare minut pe care-l traim.”

Pentru mine notiunea de iubire poarta un singur sens sa apartin unei persoane si acea persoana sa imi apartina. Poate ca este o concluzie nebuna si plina de puerism, dar am ajuns la ea printr-o forma empirica spre a ma cunoaste pe mine. Sigur, este necesara o doza de fantezie pentru a experimenta formele iubirii, insa, poate reprezenta o eliberare.

In viziunea mea „sa imi apartina” nu poarta o forma a posesivitatii, a geloziei sau a excesului de zel, ci semnifica sa fim amandoi in aceelasi moment, in aceelasi gand, sa fim dincolo de timp sau de distanta fizica, sa ne intelegem din priviri, din gestica, sa privim cerul si sa realizam ca dincolo de diferentele dintre noi, toti suntem sub un singur cer, simbol al libertatii, al visarii si universalitatii.

Poate ca e mult sa ceri cuiva sa fie mereu acolo, mereu pentru tine. Aici, oricand.

Cred, totodata ca iubirea inseamna si sacrificiu, devotament si sinceritate fata de tine si de cea/cel pe care il/o iubesti.

Sunt in Iasi, iar aici toamna parca e altfel, parca poarta ceva din IASI – oras al iubirii. Copoul plin de studenti agitati zi de zi, care urca si coboara intr-o goana dupa…nu stiu.., dar duminica. AH, duminica ! E liniste, e gol, e pustiu, arhitectura cladirilor, strazile pustii si oamenii absenti dau un tempo simfoniei de toamna, doar vantul si frunzele tomnatice creeaza o imagine de tablou a unei singuratati alese pentru a iubi.

Inca ma mai lupt cu demonul asta al iubirii, al orgoliului si al sperantei ca cineva acolo ma iubeste.

 

(Iasi, intr-o cafenea, octombrie 2013)

Rotarel4

Reclame

4 gânduri despre „Despre dragoste si alti demoni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s