Home

Pentru ca oamenii sunt mai frumosi in alta parte, acolo ?

Pentru ca sunt conditii mai bune de studiu ?

Pentru ca e performant sistemul lor educational ?

Pentru o diploma cu un titlu sonor ?

NU ! Pentru nici unul dintre motivele de mai sus, ci pur si simplu pentru experienta. Da, pentru experienta pe care o poti avea intr-o tara noua, cu oameni noi, cu alte valori sociale si aspiratii de viata.

Daca ai fost genul acela de persoana care a fost introvertita in liceu, mereu la locul sau si fara un grup mare de prieteni, fara iesiri in cluburi, mereu axata pe invatare si asimilare de cunostinte, cum ar fi sa cunosti la facultate oameni la fel ca tine ? In loc sa iti asculti parintii si sa dai la o facultate „aproape de casa”, aplica la o universitate in afara, cunoaste oameni la fel ca tine si dezvoltati-va impreuna.

Daca te afli in cealalta categorie, cea de „party people”, te-ai distrat „la maxim” in liceu, ai participat la toate balurile posibile, ai fost la toate majoratele etc.  atunci cred ca stii prea bine, din seria filmelor American Pie, ce petreceri se dau in campusurile studentesti din strainatate.

In oricare categorie te-ai incadra, este esential sa intelegi ca atasamentele emotionale fata de parinti, colegi sau prieteni nu isi au rostul atunci cand trebuie sa decizi pentru viitorul tau, implicit pentru o facultate.

Facultatea este pragul catre constientizare. Pentru constientizarea treptata catre ceea ce inseamna viata de adult. Unii dintre voi, daca nu majoritatea, vor sta la camin, ceea ce presupune socializarea rapida si eficienta cu oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta si cu care trebuie sa imparti diverse lucruri. Altii isi vor cauta si un job part-time in timpul facultatii pentru a se putea intretine sau va trebui sa inveti pentru a te bate pe locurile de la buget care iti ofera o bursa de studii/merit. Sau altii au bani de la parinti si stau in chirie.4c1a16963bf8a7c7eed4ab90400f7b37

Ideea e ca, cu bani sau fara, iti refuzi experienta vietii tale in a alege sa studiezi in Romania. Sigur, si la noi este frumoasa viata de student, doar ca este prost inteleasa distractia, in sensul ca doar ea conteaza, nu si formele de distractie.

„ your I CAN is more important than your IQ ”

Trebuie sa crezi ca daca vrei sa dovedesti ceva adevarat lumii prin profesia pe care vrei sa ti-o alegi sau doar sa fii un bun profesionist, nu o vei face in Romania. In primul rand pentru ca ai nevoie de un factor de comparatie, de cineva sau ceva la care sa te raportezi si in functie de asta sa poti decide daca ceea ce faci este bine sau nu. In al doilea rand, pregatirea profesorilor din strainatate este cu totul una deosebita fata de ceea ce avem in tara. Metodele lor pedagogice pastreaza inca, sentimentul de insuflare a vocatiei, de mentor, de prieten si nu doar de cea strict academica.

Se spune ca o barca este in siguranta in port, dar nu este rolul ei sa stea acolo. Asa si tu, daca te regasesti in ceea ce am scris si crezi in talentul tau, aplica la o educatie si un stil de viata distinct si superior fata de ceea ce poate oferi tara noastra. Nu uita ca iti este mult mai usor sa te exprimi si sa te faci inteles intr-un mediu social in care talentul si valoarea sunt apreciate si sutinute.

De exemplu, imagineaza-ti cum ar fi sa studiezi in UK/Londra si sa te bucuri de oportunitatea de a putea fi la concertele unor artisti ca Robbie Williams, Justin Timberlake, Adele etc. , sau sa te duci la premierele de film cu fast si sa iti vezi actorii preferati live pe covorul rosu si bineinteles sa vezi de pe stadionul Wembley meciurile echipelor tale favorite de fotbal (Arsenal, Manchester Unite, Chelsea sunt doar cateva dintre ele), iar dupa sa poti merge intr-un adevarat PUB si sa te simti alfel decat obisnuit.

Nu trebuie neglijate nici conferintele la care poti participa si invata lucruri extrem de utile pentru profesia ta de la specialisti in domeniu. Pe scurt, pulsul este altul. Iar daca vrei sa realiezi ceva trebuie sa fii acolo unde se intampla lucruri si nu doar un observator al actiunii.768ba8f98196b90426f81b5500df98d0

Edmundo iti ofera posibilitatea de a studia in strainatate prin programele pe care le pune la dispozitie. Daca vrei sa afli mai multe oferte educationale personalizate in functie de domeniul tau de studiu, o poti face aici.

Sau pur si simplu intra pe site-urile universitatilor si trimite-le un e-mail cu motivatia ta de a studia la ei, in cele mai multe din cazuri, daca le dovedesti ambitia ta, iti ofera o bursa de studii.

Give it a try ! Succesul tau e la un CLICK & SEND distanta !

Ne vedem in UK si dam un party ca aici http://youtu.be/0DebmhCx8EA ???

cb0d7c82483e5cbe680356bd5cc2f504

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s