Home

Acusi vine luna mai si se apropie BAC-ul , dar inca mai este timp sa recapitulati materia din cei 4 ani de studiu. Numit si examenul maturitatii, bacalaureatul poate fi o proba usoara pentru unii dintre voi daca va optimizati procesul de invatare. Si eu am trecut prin etapa aceasta, cu bine chiar pot spune, asadar m-am hotarat sa va vin in ajutor cu 3 metode de invatare pentru BAC.

1. Prima dintre ele se numeste metoda Ceapa. De ce ?

ceapaPentru ca invatarea unui material trebuie sa se faca asemenea structurii unei cepe, stratificat. Prima data se trec in revista lucrurile de baza, adica razfoiesti cartea/manualul ca sa iti dai seama, in mare,  despre ce este vorba, apoi treci la conspect.

Din fiecare capitol incearca sa schitezi  cele mai importante idei (NU transcrie, ci REscrie in indeile tale)  pe care sa poti pune urmatoarele straturi de cunostinte.  Detaliile trebuie sa constituie ultimul strat, iar miezul trebuie sa fie cel solid.

Cel mai bine este sa va  faceti singuri conspectele, nu sa le luati de la alti colegi.

2. Cea de-a doua metoda se numeste metoda Curcubeu.

Pebeo-Setaskrib-Marker_XLAici este vorba de subliniat. Daca nu ai chef de conspecte si ai buget pentru carti/materiale, atunci metoda asta este perfecta pentru tine.

Trebuie sa ai minimum 4 markere de culori diferite si trebuie sa pastrezi un tipar al culorilor pe care le folosesti. De exemplu: titlurile cu albastru, subtitlurile cu verde, ideile/termenii care trebuiesc retinuti cu galben, definitiile cu rosu. Iti poate fi mai greu pana reusesi prima data, dar este mult mai usor la recitit.

Este cea mai folosita metoda la ora actuala (si la facultate), nu stiu insa daca este si cea mai buna.

3. Grup de studiu

metode-de-invatare-pgIn tara noastra (Romania) aceasta metoda nu este foarte populara,  in SUA in schimb, grupurile de studiu sunt destul de populare, mai ales in colegii.

Avantajele acestei metode sunt pe partea de socializare si de relatii interumane, dar apar contraindicatii atunci cand vrei sa inveti pentru un examen si ai putin timp la dispozitie si nici nu ai citit absolut nimic pentru el. Grupurile se pot face atunci cand materia este citita de catre toti participantii si se doreste doar recapitularea sau dezbaterea unor parti mai putin intelese.

Daca iti place si crezi ca iti va fi de ajutor, share-uieste pe pagina ta de Facebook articolul sa ii ajuti si pe ceilalti sa aibe acces la informatii.

Succes la BAC !!!

Reclame

4 gânduri despre „3 metode de invatare pentru BAC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s